Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane białe papryki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka biała 4 sztuki
ryż 100 g
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
papryczka chilli 1 sztuka
bazylia świeża 1 łyżka
jajko 2 sztuki
pomidory suszone Smak 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
masło 82%

Porada

Pieczone papryki z farszem ryżowo-jajecznym. Pikanterii nadaje papryczka chili a delikatności pomidorki koktajlowe zaś aromat zawdzięczamy liściom bazylii i suszonym pomidorom.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane białe papryki

Z papryk odcinamy wierzch z ogonkiem , usuwamy gniazda nasienne.
Pomidorki kroimy w czwórki , chili siekamy bardzo drobno.
Ryż gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie , odcedzamy.
Do ryżu natychmiast wbijamy jajka , dodajemy pomidorki , bazylię oraz przyprawy.
Energicznie mieszamy do momentu ścięcia się jajek.
Farszem napełniamy papryki.
Naczynie żaroodporne wykładamy wiórkami masła śmietankowego , układamy papryki.
Pieczemy pod przykryciem 35-40 min.
Podajemy na ciepło z ryżem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.07.2015 23:42
Dobre danie - lubię
Czarnula666 18.07.2015 20:23
Pyszne papryki :)
Mniam 18.07.2015 20:10
Bardzo lubię białą paprykę.
gosia56 18.07.2015 17:52
bardzo lubię takie papryki;)
Joannasz3190 18.07.2015 16:28
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak