Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe z mięsem z indyka i żółtą papryką
Kroki postępowania
Przed pieczeniem smarujemy każdą bułeczkę jajkiem rozmąconym z mlekiem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
mąka pszenna | 3,5 szkl |
drożdże świeże | 20 dag |
mleko ciepłe | 1 szkl |
cukier | 1 szczypta |
sól | 1 łyżeczka |
oliwa | 2 łyżki + 1 |
śmietana 30% | 1 łyżka |
mięso mielone indycze | 1/2 kg |
papryka żółta | 1 szt |
cebula | 2 szt |
pomidor | 1 szt |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
Bazylia suszona Prymat | 1 łyżeczka |
tymianek | 1 łyżeczka |
Liść lubczyku suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
sól i pieprz | do smaku |
ser żółty | |
koncentrat pomidorowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: