Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Bakaliowe racuszki "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 0,5 szklanka
jajko 1 szt
mleko 0,5 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
mak 3 łyzki
kandyzowana skórka pomarańczow 1 łyzka
migdały 1 łyzka
suszone morele 5 szt
cukier puder 1 łyzka
miód 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: " Bakaliowe racuszki "

Mąkę mieszamy z makiem, jajkiem, mlekiem, sodą i cukrem pudrem.

Dodajemy morele , migdały i skórkę.

Dokładnie mieszamy.


Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni.
( pilnujemy , gdyż lubią się przypalac! ).

Polewamy miodem!

Zajadamy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gabi162825 21.12.2012 18:02
świetne
caffee_tea 19.12.2012 22:27
super, ciekawe przepis
miszelka 19.12.2012 20:17
Mogą być jednym z dań wigilijnych, ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak