Przepis i sposób przygotowania na: " Bakaliowe racuszki "
Dodajemy morele , migdały i skórkę.
Dokładnie mieszamy.
Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni.
( pilnujemy , gdyż lubią się przypalac! ).
Polewamy miodem!
Zajadamy gorące!
mąka | 0,5 szklanka |
jajko | 1 szt |
mleko | 0,5 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyzeczka |
mak | 3 łyzki |
kandyzowana skórka pomarańczow | 1 łyzka |
migdały | 1 łyzka |
suszone morele | 5 szt |
cukier puder | 1 łyzka |
miód | 1 łyzka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: