Sposób przygotowania

1. mięso umyć zalać wodą z Vegetą gotować ok 45 min
2. dodać włoszczyznę i gotować ok 1-2godziny (robimy rosół klarowny)
3. wyjmujemy mięso i warzywa, do wywaru dodajemy przeciśnięty czosnek, wywar odcedzamy przez pieluchę po ok 20 min
4. żelatynę zalewamy wodą (małą ilością)
5. po 10 min wlewamy ok 2 szkl ciepłego wywaru i mieszamy aby się rozpuściły grudki, łączymy z resztą wywaru i mieszamy
6. do kubeczków lub miseczek wkładamy pokrojone kawałki mięsa i można dać warzywa np groszek, zalewamy wywarem, jak się schłodzi wkładamy do lodówki aż mocno stężeje

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    też tak robie,nic nowego,stary przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !