Sposób przygotowania

boczek pokroić w kostkę,na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojony boczek wysmażyć na chrupko,zdjąć z patelni,cebulę pokroić w plastry i zeszklić na tłuszczu ze smażenia boczku,zdjąć z ognia i posypać mieloną papryką,strąki papryki oczyścić z gniazd nasiennych opłukać i pokroić w paski,dodać do cebuli,osolić do smaku postawić na ogniu i dusić pod przykryciem do miękkości,pomidory sparzyć i obrać skórkę,pokroić na kawałki,dodać do papryki i cebulii gotować aż cały płyn odparuje,dodać pokrojoną w krążki kiełbasę lub parówki oraz posiekany czosnek i czuszkę dla poprawienia smaku będzie ostrzejszy i wyrazisty,dodać boczek i jeszcze chwilę smażyć,ciągle mieszając aby nie przywarło do dna,przyprawić solą i pieprzem,gotowe danie podawać z omletem lub kawałkiem świeżej bagietki lub razowca.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    leczo na kolację ,to jest to ,bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo lubię takie leczo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    pożywne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !