Sposób przygotowania

Grzybki suszone namoczyć, potem ugotować i pokroić.Cebulkę pokroić w kostkę zrumienić na oleju, dodać 1 łyżkę sosu sojowo - grzybowego . W wywarze z grzybów ugotować pęczak, przyprawić do smaku solą (nie dużo ,bo sos sojowy słony), 1 łyżką sosu sojowego ,dodać cebulkę i wymieszać.Liscie kapusty sparzyć, pościnać grube żyłki i nakładać farsz i pozawijać gołąbki.Poukładać w dużym rondlu zalać bulionem i dusić do miękkości.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mam dużo grzybów suszonych, chętnie wyprobuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    fajny przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z kaszą nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam gołąbki z kaszą muszę spróbować
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Z kaszą nie jadłam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    zawsze robię z ryżem a te mnie ciekawią
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    lubię smak grzybów w potrawach
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jadłam gołąbki z grzybami są smaczne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    robię z ryżem,wypróbuję z kaszą
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne,uwielbiam gołąbki,ale z kaszą nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    muszą być bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    znakomity obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !