Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać śmietanę roztartą z drożdżami, sól i wyrobić; ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Po zwałkowaniu kroić paski o szerokości 3 centymetry i dłuższe od parówki. Paski ciasta posmarować cienko musztardą, posypać przyprawami. Na każdy pasek położyć obraną z osłonki parówkę, zalepić ciasto wzdłuż parówki i na obu końcach. Formę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej parówki, posmarować jajkiem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !