Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente, formę wysmarować masłem, posypać tartą bułką.stopić masło,Połowę makaronu ułożyć na dnie formyi pokropić połową stopionego masła. Jabłka obrać ,wyciąć gniazda nasiennei pokroić na cienkie plasterki, posypać cukrem i cukrem waniliowym,orzechami , rodzynkami , przykryć makaronem, obficie skropić sokiem jabłkowymi resztą masła. Zapiekać w gorącym piekarniku 200*C ok. 40 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Kiedyś bardzo często robiłam zapiekankę z makaronem albo z ryżem a teraz chyba smak mi się zmienił albo leń dopadł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne ,lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę koniecznie taką zrobić,narobiłaś mi apetytu na taką zapiekankę
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    mi też narobiłaś apetytu;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Na pewno będzie smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    robię z ryżem ale wypróbuję z makaronem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Znam tylko ryż zapiekany z jabłkami, z makaronem to dla mnie nowość, chętnie przekonam się jak smakuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !