Sposób przygotowania

Łopatkę umyć, osuszyć, i zamarynować w marynacie na przynajmniej 24 godziny.
MARYNATA: oliwę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Nastepnie mięso wraz z marynata umieścić w rękawie do pieczenia i piec w temp. 180 stopni przez godzinę, póżniej w celu zarumienienia rozciąć rękaw i podnieść temp. do 200 stopni i jeszcze piec rzez ok. 15 min.
Idealna jako danie główne, ale również jako dodatek do kanapek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczne i apetycznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    kawał dobrego mięsiwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dla mnie super:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    jakie pyszne mięsko;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszne mięsko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    robię podobnie smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    misia53

    tak tradycyjnie najsmaczniej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !