Sposób przygotowania

Zagotować osoloną wodę z dodatkiem upieczonej cebuli, liścia laurowego, kwasku cytrynowego i innych przypraw. Oczyszczone filety włożyć do gotującej się wody i gotować 15 minut na małym ogniu. Przygotować sos: cebulę pokroić w plasterki i udusić na tłuszczu. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić z dodatkiem soli, pieprzu i ketchupu. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąką- gotować ok. 5 minut na słabym ogniu. Do gotowego sosu dodać posiekaną zieleninę i paprykę pokrojoną w paski. Rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku i polać gorącym sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    Brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !