Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka szwarcwaldzka z gożdzikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka szwarcwaldzka 2,2 kg
Goździki całe Prymat 20
konfitura morelowa 1/2 szklanki
musztarda 1 łyżka
brązowy cukier 1,1/2 szklanki
Cynamon mielony Prymat
ziele angielskie
galaretka jabłkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka szwarcwaldzka z gożdzikami

Podgrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni. Kroimy powierzchnię szynki w siatkę na głębokości 0,5 cm. Każde oczko siatki nadziać goździkiem. W rondelku podgrzać konfiturę, galaretkę, musztardę, cukier, cynamon i ziele angielskie. Zagotować do uzyskania glazury. Piec szynkę w piekarniku przez 2, 2/4 godziny. Przez ostatnie pół godziny pieczenia smarować co 5 minut glazurą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 19.06.2011 23:22
pycha
irenka 05.04.2011 21:47
ciekawy przepis
bursztynek 01.03.2011 23:37
o z goździkami :) może być ciekawe
agata1722
agata1722 11.02.2011 14:42
ciekawe
MAŁGORZATA79 04.02.2011 15:14
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak