Sposób przygotowania

Twarożek mieszamy z koperkiem i posiekanym drobno ogórkiem, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Bułkę dzielimy na kawałki po 15 cm długości i kroimy wzdłuż na pół, smarujemy masłem. W tym czasie wstawiamy jajka i rozgrzewamy patelnię. Na talerzu układamy plaster łososia, nakładamy po łyżce twarożku i nakrywamy ukośnie połową ryby. Bułkę opiekamy na patelni na złoto. Jajka po ugotowaniu z największą ostrożnością trzeba obrać ze skorupek i ułożyć na załamaniu łososia i leciutko nakłuć jajko by sączyło się żółtko,doprawiamy i obok kładziemy bułkę. Prędko podajemy na stół.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !