Sposób przygotowania

Przygotowaną i pokrojoną na kawałki dynię (bez skórki, pestek i miękkiego miąższu) gotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego, około 6 minut.
Na patelni rozgrzać olej. Dodać dynię, miód, lekko posiekane orzechy, żurawinę i trzy łyżki warzywnego wywaru. Dusić około 4 minuty. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Przyprawić chili i solą.
Mięso pokroić na niezbyt grube plastry. Rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Kotlety schabowe podawać razem z pikantną dynią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    LoLa

    z chęcią bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !