Sposób przygotowania

Pomidory umyć i pokroić w dość grube plastry,tak samo kroimy fetę.
Niewielkie naczynie żaroodporne posmarować 1 łyżką oleju i ułożyć warstwę pomidorów i posypać je pieprzem.Na pomidory układamy ser i posypujemy go oregano,przykrywamy pomidorami,posypujemy pieprzem i skrapiamy olejem.
Naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok.20 minut w tem,180 stopni.
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy świeżymi ziołami i skrapiamy octem balsamicznym
Solić nie musimy bo feta jest wystarczająco słona.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie pomidorki;)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam, lecę na zakupy
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Zapach tej potrawy poczułam aż w Pszczynie, pewnie wkrótce zrobię to zapach nie minie....
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ale pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Palce lizać:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super przepis :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto spróbować tych rarytasów
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł na apetyczną kolację.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    dla mnie super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne pomidorki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !