Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną zalać wrzątkiem, taką ilością, aby kasza była przykryta 2 cm. Dodać łyżkę masła i sól. Zagotować, zmniejszyć ogień i 10 minut gotować pod przykryciem. Po 10 minutach zestawić z ognia i pod przykryciem, zostawić na 30 minut aby spęczniała.
Pieczarki oczyścić, pokroić i razem z cebulką i czosnkiem usmażyć na maśle. Sery pokroić w kostkę.
Do miski przesypać kaszę, dodać sery, pieczarki i jaja. Wymieszać i doprawić ziołami, solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne lub inną formę, wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Przenieść masę z kaszy, docisnąć, wyrównać. Piec 45 minut, 180 stopni w termoobiegu. Podawać na ciepło jako danie oddzielne lub dodatek do np. mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo lubie kasze, więc to danie na pewno by mi smakowało:)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    uwielbiam kasze, z checią wypróbuje:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel62

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Choć dawno nie jadłam pamiętam smak takiej kaszy, pyszności!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !