Sposób przygotowania

Ziemniaki gotować w mundurkach 20 minut. Szpinak zalać 100 ml wody, gotować 15 minut na małym ogniu. Wyjąć 1/3 szpinaku, osączyć, posiekać. Dodać śmietanę i majonez - razem zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Dodać resztę szpinaku. Trzymać w cieple.
Ziemniaki obrać z łupinek. Zrumienić na maśle. Posypać cukrem, smażyć, aż cukier lekko się skarmelizuje. Filety z łososia skropić sokiem z cytryny. Oprószyć pieprzem i solą. Smażyć na rozgrzanej oliwie po 3 minuty z każdej strony.
Kilka listków trybuli odłożyć, resztę posiekać i dodać do kremu szpinakowego. Łososia podawać na kremie szpinakowym razem z ziemniakami. Udekorować trybulą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    ciekawa propozycja, może być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !