Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, pokrój na dość duże kawałki. Oczyszczone pory pokrój w plastry, czosnek posiekaj. W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć ziemniaki. Kiedy się podsmażą, dodaj boczek i czosnek, a następnie pory. Warzywa i boczek zalej bulionem. Gotuj razem ok. 20 minut, aż ziemniaki staną się miękkie. Śmietanę wymieszaj z chrzanem i dodaj do zupy. Zupę dopraw solą i pieprzem, podawaj posypaną posiekaną natką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    z chrzanem świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !