Sposób przygotowania

wątróbki oczyścić,włozyć do miski zalać mlekiem i odstawić w chłodne miejsce na ok.2godz.następnie odcedzić i opłukać na sicie zimną wodą,osuszyć papierowym ręcznikiem,każdą wątróbkę owinąć boczkiem i spiąć wykałaczką lub owiązać nicią,oprószyć solą i pieprzem,cebulę poroić na plasterki,rozgrzać olej w brytfannie podsmażyć cebulę i pokrojone i umyte pieczarki,dodać wątróbki i przesmażyć,wlać 1/2szklanki wody,brytfannę przykryć wstawić do piekarnika i piec 30min.w temp.170st.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny przepis tak jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    koniecznie muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe danie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    baaardzo w porządku przepis. gorąco polecam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !