Sposób przygotowania

Mortadelę pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm.
Białko jajka ubić na sztywno, dodać do niego żółtko i 2 łyżki mąki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ale można użyć również innych przypraw.
Plastry mortadeli najpierw obtoczyć w samej mące, a później w ubitym jajku i piec na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.
Taka mortadela w cieście bardzo dobrze smakuje jako wkładka do domowych hamburgerów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    smak dzieciństwa;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekonomiczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !