Sposób przygotowania

Suszone grzyby namoczyć,po dwóch godzinach umyć i ugotować w nowej wodzie na miękko.Ziemniaki obrać.Kapustę włoską i ziemniaki pokroić na duże kawałki.ugotować na wpół miękko w osolonej wodzie.Odcedzić i podzielić na mniejsze kawałki.Pora przekroić wzdłuż i dokładnie umyć.Pokroić razem z pieczarkami na plasterki.Podsmażyć na oleju.W misce wymieszać ziemniaki kapustę pora pieczarki pokrojone grzyby suszone,i tofu,przyprawić,dodać natkę posiekaną.podlać kilkoma łyżkami wywaru zgotowanych grzybów,zapiec w naczyniu żaroodpornym 20 min,wierzch posypać surowym porem i natką pietruszki.TOFU JEST TO TWAROŻEK SOJOWY.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyyycha!!;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !