Sposób przygotowania

Naczynie do pieczenia smarujemy olejem. Wyściełać naczynie do pieczenia liśćmi kapusty. Doprawiamy solą i pieprzem. Po ułożeniu warstwy z liści kapusty rozprowadzamy część sosu pomidorowego, podsmażamy mięso oraz cebulkę i czosnek rozkładamy na kapuście, znów rozprowadzamy trochę sosu pomidorowego, wysypujemy ryż i przykrywamy pozostałą częścią kapusty. Całość obkładamy szczelnie boczkiem i nakrywamy pokrywką. Pieczemy ok 30-40 min w 160 st C. Na pięć minut przed końcem zdejmujemy folię i włączamy termoobieg.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !