Sposób przygotowania

Makaron ugotuj w litrze osolonej wody z dodatkiem oliwy. Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki i zanurz w marynacie ze świeżo posiekanego czosnku, papryki mielonej i oliwy. Mięso odstaw na godzinę, by przesiąkło czosnkowym aromatem. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij, po chwili dodaj obrane, pokrojone w plasterki pieczarki i smaż około 20 minut. Pokrojoną w kostkę i umytą uprzednio paprykę czerwoną dodaj do smażących się pieczarek i cebuli. Na osobnej patelni podsmaż kawałki piersi z kurczaka. Następnie dodaj do nich resztę składników (makaron, a także pieczarki z cebulą i papryką). Całość wymieszaj i posyp oregano i bazylią.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !