Sposób przygotowania

Do ok. litra gotującej się wody wrzucamy kostki rosołowe (drobiowe), a następnie serki (podłużne opakowania) i mieszamy aby serek się rozpuścił. W międzyczasie kroimy szyneczkę (w paski lub kostkę) i również wrzucamy. Zmniejszamy ogień i gotujemy 15 minut. Doprawiamy majerankiem, solą, pieprzem. Na masełku(smażymy) lub w tosterze przygotowujemy grzanki. Przed samym podaniem zupy, przeciskamy przez praskę czosnek i wrzucamy do zupy. Grzanki podajemy obok talerzyka lub kroimy na kawałki i układamy na wierzchu zupy.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajna nazwa ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    mi też się podoba ;)
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawe:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Szybkie danie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    fajne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    bardzo mi sie podoba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !