Sposób przygotowania

Marchewki, pietruszkę, seler, cebule i okrawki ryb zalać wodą z dodatkiem soli, cukru, listków laurowych i pieprzu. Gotować przez pół godziny. Wywar przecedzić. Karpia pokroić w dzwonka, zalać wywarem i gotować na malutkim ogniu przez 10 minut. Rybę ułożyć na półmisku wyłożonym plastrami marchewki. Ozdobić plastrami cytryny, kawałkami pomidora, groszkiem i koprem. Wywar przecedzić, doprawić. dodać żelatynę, ostudzić, zalać rybę. Zostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !