Sposób przygotowania

Ugotować ryż , osączyć , ostudzić. Jajka rozbić dobrze trzepaczka,dodać ser, ryż i tartą bułkę.Przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać. Pomidory pokroić w plasterki .Szczypiorek, posiekać. Na dużej patelni rozgrzać masło, usmażyć 4 omlety z masy ryżowo-jajecznej z obu stron na rumiano.Obłożyć każdy pomidorami, przykryć, smażyć jeszcze kilka minut. Posypać szczypiorkiem, udekorować natką lub koperkiem. Wydawać biesiadnikom w kolejności smażenia !

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gośka

    mniamm brzmi super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie jadłam takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !