Sposób przygotowania

Królika podzielić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, dodać angielskie ziele, liście laurowe, posiekany czosnek i dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z sosem. Przyprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    nie jadłam nigdy mięsa z królika,ale wygląda smakowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda dobrze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treonina raczej ten biedak już dobrze nie wygląda, ale na pewno jest pyszny! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    delikatne i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe mięsko.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !