Sposób przygotowania

1. Karpia oczyszczamy i pukamy .
2. Kroimy w dzwonka i nacieramy sola .
3. Ziemniaki kroimy w plastry ,cebule siekamy a resztę warzyw tniemy na niewielkie kawałki.
4. Plastry ziemniaków zalewamy wrzątkiem zostawimy na minute ,osaczamy na sicie.
5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem ,wykładamy połowę warzyw ,oprószamy sola i pieprzem. wykładamy rybę i przykrywamy resztą warzyw.
6. Obkładamy pozostałym masłem ,posypać natką i serem .Formę przykrywamy folią aluminiowa pieczemy 1 godzinę w temp 180* c.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno był bardzo pyszny;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczny sposób na karpia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię karpia:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !