Sposób przygotowania

1. Łopatkę kroimy w paski i oprószamy bazylią i tymiankiem.
2. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie talarki ,
3. Cebule w piórka.
4. Groszek odcedzamy z zalewy .
5. W dość dużym rondlu rozgrzewamy 4 łyżki oleju wrzucamy cebule podsmażamy .Dodajemy pokrojoną łopatkę i dusimy do miękkości .Podlewamy wodą .Dodajemy 2 kostki warzywne lub cielęce. Dodajemy marchewkę i gotujemy aż będzie miękkie mięso i marchewka .Pod koniec gotowania dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą i groszek .
6. Doprawiamy do smaku pieprzem .2 łyżki mąki i 2 łyżki majonezu rozrabiamy w 1 szklance wody ,mieszamy i wlewamy do rondla .Gotujemy 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale smaczniutkie;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetnie wygląda i musi być pyszne:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    można zjeść z ziemniakami albo nalać do bulionówki i samo z chlebkiem .i tak i tak jest pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    2w1 :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne danie np z bułeczką
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo dobry obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    dobre polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    uwielbiam takie pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !