Sposób przygotowania

Warzywa obrać, pokroić na kawałki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Ugotowane warzywa odcedzić. Żółtka rozmieszać ze śmietanką, połączyć mieszając z gorącym wywarem. Do zupy dodać sok cytryny, odrobinę otartej skorki , masło, koperek, sól i cukier do smaku. Zupę podawać z ryżem od razu po przygotowaniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm pysznośc;]
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze kiedyś zrobić.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    jeszcze nie miałam okazji jeść takiej zupy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !