Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie rozmrażamy na dolnej półce lodówki .
2. Wałkujemy .Dzielimy na dwie części.
3. Morele moczymy w 100 ml herbaty z 25 ml wódki .
4. Odsączamy i oprószamy proszkiem budyniowym .
5. .500 g sera łączymy z morelami,żółtkiem ,cukrem pudrem i nakładamy na rozwałkowane ciasto.
6. Przykrywamy drugim płatem ciasta .
7. Smarujemy roztrzepanym jajkiem .
8. Pieczemy 15 -20 minut w nagrzanym do 185 8 C piekarniku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo pysznie brzmi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pewnie jest pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    pewnie jest pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super rolada
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię niespodzianki ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha roladka
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna roladka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !