Sposób przygotowania

Mięso oddzielone od kości pokroić na niewielkie kawałki. Plastry boczku podsmażyć na suchej patelni, odsąćzyć, pokroić w kostkę. Jajka obrać, pokroić w ćwiartki. Pomidory sparzyć, obraćze skórki, pokroić w ósemki. Pieczarki posolić, skropić sokiem z cytryny. Sałatę umyć, rozerwać na spore kawałki. Półmisek natrzeć ząbkiem czosnku. Z jednej strony ułożyć kawałki mięsa, z drugiej sałątę, na której oddzielnie położyćjajka, pomidory, groszek, ogórka i pieczarki. Wszystko posypać pokrojonym boczkiem. Sporządzić sos: wymieszać olej z octem, doprawić solą, pieprzem i chilli. Polać sałatkę.
Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    elaela123

    to musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamil_k_a

    bardzo smacznie brzmi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !