Sposób przygotowania

Liście kapusty obgotować we wrzątku i usunąć grube nerwy z każdego liścia.
Białka ubić na pianę dodać sól do smaku i pieprz oraz natkę pietruszki, wymieszać i usmażyć omlet. Wystudzić i pokroić w kosteczkę. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, na koniec dodać pokrojone białka i wymieszać nadzienie. Nakładać w liście kapusty i zawijać . Ułożyć na dnie garnka drobne lub nie zużyte liście, podlać ok 3/4 szkl wody i łyżkę oleju. Ułożyć gołąbki (można je też przykryć listkiem) i dusić ok 40 min pod przykryciem.

przygotować sos;
Wymieszać z wodą wszystkie składniki i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. pogotować ok 5 min.

Gołąbki podawać z ziemniakami z wody, polewać sosem.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam gołąbki pod każdą postacią
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    zawsze robię ze zwykłą kapustą ale zobacze
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyglądaja pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !