Sposób przygotowania

Mięso oczyścić naciąć tak by powstał prostokąt, Posypać solą pieprzem i przyprawą do potraw greckich, oraz posypać garścią żurawiny. Zwinąć i całą roladkę zasznurować mocnym sznureczkiem. Rozgrzać łyżkę tłuszczu i obsmażyć całą roladkę ze wszystkich stron. W rondlu przygotować cebulę czosnek i zalać rosołem dodać przyprawę uniwersalną Kucharek, zagotować i włożyć roladkę po czym posmarować ją sosem chili z kolendrą i limonką i posypać natką selera. Dusić do miękkości i do odparowania rosołu, Dodać lekko rozdrobnione pomidory razem z zalewą i dusić jeszcze ok 15 min. doprawić do smaku cukrem solą i pieprzem. Roladkę wyjąć zdjąć sznureczek i pokroić na plastry, sos zmiksować blenderem i przelać do sosjerki. Podawać z frytkami i surówką z kiszonej kapusty, do której można dodać troszkę posiekanej suszonej żurawiny.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszności:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !