Sposób przygotowania

Przyprawy wymieszać na talerzu opruszyć kosteczkę. Mięso przeciąć na 3 kawałki i panierować w przyprawach. Odłożyć na ok 2 godz. Tłuszcz rozgrzać położyć kawałki mięsa i przyrumienić ze wszystkich stron. W rondlu do duszenia podlać ok 3/4 szkl wody lub bulionu, włożyć mięso, posypać pokruszoną kosteczką. Dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec po wyjęciu mięsa sos zagęścić odrobiną mąki kukurydzianej

Kapustę pokroić w kostkę, sparzyć we wrzątku i odcedzić. W garnku rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulkę i przyrumienić, dodać kapustę przemieszać i dodać odrobinę wody na dno. Dodać przyprawy, sól, pieprz, jałowiec i kminek. poddusić ok 10 min. Dodać pokrojone pomidory, dusić jeszcze ok 10 min.

Kłaść porcje kapusty na tależ, na kapuście ułożyc kawałek mięsa i polać sosem. Podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniaczkami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pewnie pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !