Sposób przygotowania

Z mąki jajka, wody i szczypty soli wyrabiamy gładkie ciasto, które się nie klei do rąk. Przykrywamy je bawełnianą ściereczką i odstawiamy na 15 minut.
Oscypek ścieramy na tarce i mieszamy z pokruszoną bryndzą, jajkiem, bułką tartą i posiekanym szczypiorkiem.
Przyprawiamy kucharkiem i pieprzem- mieszamy.
Ciasto wałkujemy na cienki placek, wycinamy szklanką kółka- na środek każdego z nich kładziemy farsz i zlepiamy brzegi.
Pierogi wrzucamy na osolony wrzątek- przykrywamy i czekamy aż wypłyną, wtedy ściągamy pokrywkę i gotujemy je jeszcze około 2 minuty.
Aby się nie sklejały możemy do wrzątku dodać odrobinę oliwy.
Podajemy je z roztopionym masłem i podsmażoną cebulką, boczkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Tego jeszcze nie robiłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ja też nie a mogą być smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mmm
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    jeszcze nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super,tak nie jadłam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam i pierogi i oscypka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    to dopiero musi być smakowite :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !