Sposób przygotowania

Do garnka wlac oliwe ,podgrzac, wrzucic straki papryki i usmazyc.Wyjac papryki z garnka.Na ten sam olej wkladamy pokrojone na porcje mieso, cebule pokrojona na cztery, smazymy,Dodajemy przecier pomidorowy, harrise, kolendre, sol, ciecierzyce (z puszki, lub poprzedniego dnia namoczona).Mieszamy, chwilke przesmazamy i zalewamy woda ok, 3 szklanek.Gotujemy tak dlugo, az mieso bedzie prawie miekkie .Wtedy dodajemy obrane warzywa pokrojone na cztery.Sprawdzamy ilosc wytworzonego sosu--warzywa maja byc przykryte na dwa palce.
W tym czasie przygotowac kuskus wg przepisu na opakowaniu, dodac lyzke masla i zalac delikatnie sosem, wymieszac, sprawdzic sol.
Wylozyc ugotowany kuskus na talerz, polac z wierzchu lekko pozostalym sosem, udekorowac miesem, warzywami i ciecierzyca.

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda ciekawie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    troszkę pracowite
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Tak, ale warte \"grzechu\"
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    az chce sie sprobowac :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    świetne danie, nabrałam na nie ochoty ale nigdy sama nie przygotowywałam jagnięciny ;)
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Jesli jest problem z kupnem jagnieciny, mozna ja zastapic nozkami od kurczaka.Tez smaczne, ale inny smak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    podoba mi się ten przepis.. lubię jagnięcinę wiec kolejny przepis się przyda
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smakowitości
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    zapowiada się ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !