Sposób przygotowania

Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia.
Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Dodać sól, pieprz i delikat do smaku i dusić jeszcze 10 minut.
Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    wygląda znakomicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Wiesz co dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Lubię taki gulasz
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paulina33

    uwielbiam gulasze :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !