Sposób przygotowania

Najpierw przygotować sos szpinakowy. Ugotować szpinak, dodać serek topiony i czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem. Sos musi być dość gęsty, więc można zagęścić go mąką.
Z ciasta francuskiego wykroić spód do tarty zgodnie z kształtem formy. Nałożyć na ciasto szpinak, a na nim rozłożyć plastry łososia. Ułożyć kolejne warstwy zaczynając od ciasta francuskiego, na które nałożyć szpinak i plastry łososia. Całość posypać startym serem żółtym.
Pozostałe ciasto francuskie pociąć na paski i układać w kratkę.
Całość wstawić do nagrzanego do 200 st. C piekarnika do czasu aż wyrośnie i zarumieni się ciasto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na ciescie francuskim napewno wyszła znakomicie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !