Sposób przygotowania

Do szklanki wody dodać sól i masło. Zagotować, potem dodać mąkę pszenną wcześniej wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Mieszać, podgrzewać aż ciasto będzie odstawać od ścianek garnka. Gdy ostygnie, dodać część sera, jajko i proszek do pieczenia. Ucierać. Blachę wyłożyć pergaminem wysmarowanym masłem, rozłożyć na nim ciasto na kształt wieńca. Posypać serem. Piec przez 20 minut w temp. 200 stopni, potem zmniejszyć piekarnik do 170 stopni i piec kolejne 20 minut. Ozdobić sałatą i podawać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Ciekawy przepis na parzone ciasto:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !