Sposób przygotowania

Kaczkę przeciąć na połowę, wyciąć skrzydła, szyję i kręgosłup. Resztę obsmażyć na smalcu. Posiekane podroby podsmażyć, dodać cebulę posiekaną. Podlać wodą i dusić pół godziny. Kaczkę przełożyć do rondla, podlać wywarem i gotować do miękkości. Posiekaną kapustę sparzyć wodą, posolić, skropić sokiem z cytryny. Słoninę drobno pokroić, zasmażyć z cebulką i mąką, włożyć z pokrojonymi podrobami do kapusty. Całość zalać winem, poddusić i doprawić. Kaczkę wyporcjować, obłożyć kapustą i dusić jeszcze niecałą godzinę. Pod koniec dodać winogrona.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawy pomysł; ja robię kaczkę z jabłkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super, podoba mi się ten pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !