Sposób przygotowania

Białą kiełbasę zalać w garnuszku wodą i gotować na małym gazie 15 minut. Wyjąć . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano kiełbaski. Przełożyć do garnka .Na pozostały na patelni tłuszcz wsypać pieczarki pokrojone na ćwiartki . Usmażyć na rumiano . Dodać do kiełbasy , a na patelnię włożyć masło i cebulę . Smażyć aż zacznie się rumienić . Dołożyć miód , wymieszać i chwilę smażyć by miód zaczął się na cebuli karmelizować .Wlać wywar z gotowania kiełbasy i zagotować . Przelać do garnka z kiełbasą . Dodać łyżkę majeranku, 1/2 łyżeczki pieprzu , 1 łyżeczkę papryki , 1 łyżkę maggi . Dusić na małym gazie ok. 30 minut. Doprawić sos do smaku .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    mniam... apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    co ja bym dała żeby teraz zjeść takie wspaniałości :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie wygladają te kiełbaski, a dodanie miodu muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anita21

    super apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !