Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
Na ciasto:
mąka 1 szklanka
woda gazowana 1,5 szklanki
jajko
natka pietruszki
ryba

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w cieście

Filety oprószyć solą i pieprzem , odstawiamy na parę minut i zajmujemy się ciastem . Mąkę wsypać do miseczki dodajemy jajko , szczyptę soli, wodę gazowaną i wyrobić . W głębokim naczyniu rozgrzać olej , kawałki ryby zanurzyć najpierw w cieście a potem w tym głębokim tłuszczu , najlepiej smażmy długo i na małym ogniu Potem ułóżmy ryby na papierowych serwetkach ,żeby ściekł tłuszcz , potem układamy na półmisku i na wierzch kładziemy ładnie natkę pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.02.2012 07:53
smaczne
matii6 10.04.2011 20:19
extra
ElizaT 05.03.2011 22:17
przyznam, że prosty przepis, ale dość praktyczny
alaaa 19.01.2011 14:42
taką rybkę lubię,,
halina17 19.01.2011 11:27
Pyszna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak