Sposób przygotowania

Filety oprószyć solą i pieprzem , odstawiamy na parę minut i zajmujemy się ciastem . Mąkę wsypać do miseczki dodajemy jajko , szczyptę soli, wodę gazowaną i wyrobić . W głębokim naczyniu rozgrzać olej , kawałki ryby zanurzyć najpierw w cieście a potem w tym głębokim tłuszczu , najlepiej smażmy długo i na małym ogniu Potem ułóżmy ryby na papierowych serwetkach ,żeby ściekł tłuszcz , potem układamy na półmisku i na wierzch kładziemy ładnie natkę pietruszki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pyszna ryba.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    taką rybkę lubię,,
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    przyznam, że prosty przepis, ale dość praktyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !