Sposób przygotowania

Pól szklanki mleka lekko podgrzać, dodać drożdże rozmieszane w 1 łyżce cukru wsypać pół szklanki mąki, wymieszać, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło, posiekać nożem. Następnie wbić 1 całe jajko, 1 żółtko, cukier, sól, pozostałe mleko, wlać rozczyn i wszystko razem dokładnie wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Z ciasta formować kulki, ułożyć na blaszkę. Gdy podrosną posmarować białkiem i piec na rumiano w temp 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Ciekawe, ciekawe ... Trzeba zrobić ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super, dawno nie robiłam :]
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    domowe najlepsze
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    lubię takie domowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !