Sposób przygotowania

kalafior umyć i podzielić na różyczki ugotować w lekko posolonej wodzie ok.10min.dymki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki,papryki rozciąć wzdłuż usunąć gniazda nasienne,i pokroić w paseczki,pomidorki umyć i pokroić na połówki,przygotować sos:ocet utrzeć z solą oraz grubo mielonym pieprzem czarnym i czerwonym,wymieszać z oliwą z oliwek i koperkiem ubić trzepaczką na jednolity sos,w dużej salaterce wymieszać kalafior,pomidory,plasterki upieczonej wołowiny,dymkę i papryki,polać wcześniej przygotowanym sosem,wymieszać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    fajny ten przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !