Sposób przygotowania

Umyte miesko wlozyc do garna=ka z oliwa, kurkuma, cebula ,pieprzem sola,Wlac wody nad poziom miesa .Gotowac na mocnym ogniu, az do mikkosci miesa .Ma zostac troche sosu, w ktorym ostygnie mieso .Pokroic mieso na drobne kawalki , zostawic w sosie, dodac bulke tarta,zolty, tarty ser, jaja, wymieszac .Polowe masy wlac do szklanej foremki wysmarowanej maslem, na wierzchu polozyc grube plastry ricotty i przykryc reszta masy,Na wierzchu polozyc wiorki masla.Piec w tem, 2oo ° C . okolo pol godziny----sprawdzic nozem czy nie jest surowe---nie wysuszyc !!!
Podawac cieple lub zimne .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajna! nigdy nie jadłam ale wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    warto spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    No rzeczywiście wygląda zachęcająco,...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !