Sposób przygotowania

Fileta myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w kawałki średniej wielkości ( tak na raz do ust). Wkładamy do miseczki i doprawiamy dość dużo solą, pieprzem, papryką oraz przyprawą do gyrosa. Wkładamy do lodówki na ok 45-60 min. by się przegryzło. Przygotowujemy sos grecki wg przepisu na opakowaniu. Sałatę zieloną myjemy a następnie rwiemy z niej ok 2-3 liści i układamy na talerzu. Cebulę czerwoną kroimy w paseczki. Pomidora w kostkę a ogórka w półplasterki. Warzywa mieszamy razem a następnie nakładamy na talerz. Fileta smażymy i doprawiamy raz jeszcze do smaku przyprawa do gyrosa. Zarumienionego wykładamy na warzywa. Polewamy sosem. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !