Sposób przygotowania

Kapustę kroimy na mniejsze części i zalewamy wodą na ok 30 min. Mąkę, mleko, 2 jajka, 2 łyżki oleju i szczypty soli wyrabiamy ciasto, mieszamy razem, na jednolitą masę i smażymy naleśniki. Mięso mielone podsmażamy razem z drobno posiekaną cebulką oraz czosnkiem pokrojonym w plasterki. Następnie dusimy ok 20 min. Po tym czasie miksujemy mięso i dodajemy kapustę, doprawiamy do smaku i jeszcze miksujemy ok 1 min. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy. Panierujemy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi być pyszne:}
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Pyszności, ale kusisz;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !