Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obrać, zalać wrzącą wodą, gotować 20 minut. Odcedzić, utłuc, dodać gorące mleko.
2. Utrzeć mikserem z łyżką masła i solą na puszystą masę.
3. Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Dodać mielone mięso, smażyć razem jeszcze przez chwilę.
4. Przygotować sos: rozgrzać półtorej łyżki masła, oprószyć mąką i zasmażyć. Wlać bulion, mieszając zagotować. Przyprawić koncentratem pomidorowym.
5. Mięso przełożyć do żaroodpornej formy. Polać sosem, na wierzchu rozsmarować ziemniaki.
6. Piec 20-30 minut w temp. 225°C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !