Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwna zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo 1,5 l
śmietana 18 proc 300-400 ml
żółtko jajek 3 szt
ser biały 30 dag
cukier 1 łyżka
grzanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Piwna zupa

Utrzeć żółtka z cukrem dodając na końcu śmietanę i szczyptę soli. Dolać piwo i wszystko dokładnie wymieszać. Postawić na wolnym ogniu cały czas mieszając. Nie można doprowadzić do wrzenia.
Na każdy talerz położyć odrobinkę białego sera pokrojonego w kostkę, nalać zupę, a na wierzch dać grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 01.01.2012 13:02
świetna!
pacpaw 05.12.2011 19:35
coś nie tylko dla piwoszy
RenataZ-et 01.10.2011 09:23
super
Zoso 18.09.2011 15:50
śmiały przepis
aacaac 16.06.2011 07:46
nadaje się na kaca ?
Izabela/bella81 04.06.2011 20:37
dla mnie nowość :)
Justyna Jussstiii 27.05.2011 13:57
pycha
FAFIK 04.03.2011 16:47
A to ciekawa zupa... i z procentami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak